Archive | Uncategorized RSS feed for this section

Solution for Yi Home that cannot read the Android WIFI SSID ( problem)

6 Mar

As we know, some device like oppo now having Android os 9 update. Some of the cellphone that has Android os 9 update, experience difficulty on pairing xiaoyi camera to Yi home App. It is because the Yi Home app cannot retreive the WIFI SSID that currently used by the phone, and the app will retrieve <unknown ssid> instead the real wifi SSID used by the phone.

There are some solution to this problem:

1. Login with other phone using the same account, then pair the camera into it. After everything done, you can get back to the phone and drag down the screen to refresh the list of the camera.

2. Set the wifi router ssid to <unknown ssid>. The camera will  try to connect to the wifi.

3. Use my modified Yi Home, you can type the ssid that you want the camera to connect to. You can download the app below.

 

Yi Home China version (ssid editable):

https://drive.google.com/open?id=1fLYicM5t9qXr6AvLOJGU0hTEAzfQFVzR

Yi Home International version (ssid editable):

https://drive.google.com/open?id=1RRvW_1IemxyOtmTdq4nl4nBy7qbVlOJ5

 

Updated: After I install the Android pie, now i got a simpler solution for this problem. When the Wifi SSID appear <unknown ssid> , then just go back, then turn on your cellphone Location/gps, and then try it again, it should appear now…

Ask & Answer forum

6 Nov

Hi, here is the place you can ask me about the problem that you found when using xiaomi or xiaoyi cameras.

Rules:

1. Speak politely.

2. No out of topic (cameras).

3. Never post url unless the Admin ask to do so.

NB: Admin has right to not approve your post, and admin has right not to answer your questions…

HOW TO FLASH XIAOYI CCTV CAMERAS FIRMWARE

1 Nov

Before we start, i want to explain that there are 2 kind of firmware that is used by xiaoyi.

Flashable firmware and update firmware.

Flashable firmware will be written fully to the partition, but the update firmware only extract some neccesary files to home directory.

The flashable firmware usually have size between 5MB to 8MB, while the update firmware have size between 1MB to 4MB.

Now, in this topic we only speak about the flashable Firmware. Before we flash it, you need to prepare:

1. MICRO SD CARD minimum class 10, capacity 4GB-32GB, with partition type FAT32.

2. Micro sd Card reader ( if your PC/laptop dont have this capabilty or you cellphone dont have sdcard slot).

NB: if you use cellphone and planning to use micro sd card reader, make sure the cellphone support USB OTG, otherwise it wont work.

3. Original Cable or a normal Usb cable that can deliver 5V – 1A power without too much reduction. (original Camera cable is recommended)

4. Adaptor that has output 5V – 1A. (original Camera Adaptor is recommended).

 

Here are the steps to flash it.

1. Download the firmware.

2. Put the firmware into the root location of SDCARD.

3. Don’t forget to safe eject the sdcard from your PC/cellphone before you unplug the sdcard (dont ignore this step, data integrity is needed in this step).

4. Turn off the camera ( you need to do this whenever you plug in or plug off the sdcard from/into the camera).

5. Insert the sdcard into the camera.

6. Turn on the camera and watch the camera  reaction.

7. Don’t interrupt the flashing process until it is done.

Successfull flashing is indicated by following reaction:

– For dome cameras, the camera’s LED will blink yellow light slowly instead rotating the camera’s head.

– For other cameras than xiaoyi ant y3, they will imidiately blink yellow for about 1-3 minutes.

– For xiaoyi ant y3, it will check the firmware file for about 10-30 seconds before start blinking slowly for about 1-3 minutes.

If the flashing is failed, you need to read this article:

CARA DOWNLOAD APLIKASI YI HOME CHINA DI IOS

27 Oct

Berikut ini panduan untuk mendownload YI Home china di hp Apple:
1. Masuk ke settings.
2. Masuk ke iTunes & App Stores.
3. Klik di Apple ID.
4. Pilih Sign Out.
5. Pilih Sign In.
6. Isi Apple ID nya: yolin.shop88@gmail.com
7. Isi Password nya: Xiaomixiaoyi1
(Huruf X pertama adalah huruf besar).
8. Pilih Sign In.
9. Keluar dengan pencet tombol tengah Iphone.
10. Buka App Store. Lalu tekan tombol search di bawah.
11. Ketik (yismart).
12. Pencet tombol GET. Lalu pencet INSTALL.
13. Isi password Xiaomixiaomi1.
14. Tunggu hingga aplikasi selesai di install.

 

 

FAQ:

Q: Kenapa harus pakai ID yolin.shop88@gmail.com?
A: Karena utk dwld nya hrs menggunakan region china. Agan/sis boleh aja pakai ID agan/sis ubah ke region China, tp nanti balikin ke region Indo nya siapin Kartu kredit deh.

Q: Lalu Hp saya aman tidak stlh pakai ID Apple dr website ini?
A: Login ke akun saya, dilakukan hanya untuk mendownload App Yi Home saja, setelah selesai terdownload, silahkan logout lalu login lagi menggunakan akun anda pribadi. Jawaban utama nya: aman.

Q: Kenapa harus download app Yi home China?
A: Untuk kamera2 Yi versi china, di haruskan download aplikasi Yi home china untuk menggunakannya, jika tidak, kamera tidak bisa pairing.

Q: Kalau saya langsung download dari appstore tanpa ubah region bagaimana?
A: Jika Apple ID agan bukan china, maka yang terdownload adalah app Yi Home untuk international version.

Q: Koq baik amat kasi Apple ID nya utk dipakai?
A: Sengaja gan, karena dulu sy kan jualan kamera2 xiaoyi versi china, jadi untuk mempermudah user.

Yang mana sih kamera CCTV XIAOMI dan CCTV XIAOYI?

26 Oct

Yang mana sih kamera CCTV Xiaomi dan Xiaoyi CCTVSebelum kita membandingkan kamera2 nya, mari kita pahami dulu,
kamera cctv xiaomi itu yang mana aja, dan xiaoyi yang mana aja sih, yuk kita liat list nya di bawah ini.

Camera CCTV xiaomi:
1. Xiaomi yi ants 720p china version
2. Xiaomi Mijia 360° -1080p
3. Xiaomi xiaofang
4. Xiaomi Dafang
5. Xiaomi chuangmi
6. Xiaomi Mijia 1080p
7. Xiaomi Mijia 360° -720p
8.Xiaomi Aqara
9. Xiaomi xiaofang hualai
dll (yang blm di sebut blm pernah sy lihat, jd nanti aja baru disebut)

Camera CCTV xiaoyi:
1. Xiaomi yi ants 720p china version & International Version
2. Xiaoyi dome 720p china version & International Version
3. Xiaoyi yi ants 2 – 1080p china version & International Version
4. Xiaoyi dome 1080p china version & International Version
5. Xiaoyi ants 1080p china version & International Version
6. Xiaoyi ants cloud version china version
7. Xiaoyi Outdoor camera 1080p china version & International Version
8. Xiaoyi ants 1080p – Y3
9. Xiaoyi cloud Dome camera 1080p & International Version
10. Xiaoyi ants 3 – PTZ

Hayo, sudah pernah liat semua belum kamera2 cctv yg saya sebut di atas? Saya pribadi sudah mencoba semua kamera xiaomi yg sy sebut di atas, sedangkan utk kamera xiaoyi, hampir semua sy sudah coba, bahkan sering memperbaiki nya. Hanya xiaoyi ants 3-PTZ saja yg barang nya sulit di dapatkan, mungkin karena baru tahun ini keluar barang nya yah.

Sy senang mencoba atau bahkan mengkoleksi kamera2 ini, namun karena kebutuhan hidup jaman skrg cukup besar, jd tidak semua nua deh sy beli.

XIAOYI dan XIAOMI, beda tidak sih?

26 Oct

Sebenar nya xiaoyi sama xiaomi itu sama tidak sih?

Banyak orang salah kaprah menyamakan kedua nya. Yah tidak bisa di salahkan, karena ketika pertama kali xiaomi dan xiaoyi mengeluarkan kamera cctv, mereka melakukan kolaborasi, produk pertama mereka adalah xiaomi yi ants 720p.

Nah, dari namanya saja mereka pasti akan mengira ini kamera cctv buatan xiaomi. Yah gak salah juga, karena xiaomi ada andil disini, disisi lainnya juga nama Xiaomi sudah lebih di kenal orang ketimbang xiaoyi. Yah wajar, karena xiaomi memproduksi banyak handphone2 murah meriah yang spesifikasi nya cukup mantab. Selain itu xiaomi juga menjual banyak produk2 keperluan rumah tangga.

Oh iya, orang bilang xiaoyi adalah anak perusahaan xiaomi. Saya kurang paham tentang ini, namun dari penelusuran penulis, wikipedia tidak mengatakan hal serupa.

Baca data perusahaan xiaomi di bawah ini:

Native name: 小米集团

Type: Public
Traded as: SEHK: 1810
Industry: Consumer electronics
Computer hardware
Founded: 6 April 2010;
Founder: Lei Jun
Headquarters: Haidian District, Beijing, China
Area served: Selected markets, List:Mainland China, Bangladesh, Egypt, European Union, Hong Kong, India, Indonesia, Israel, Macau, Malaysia, Mexico, Myanmar, Nepal, Pakistan, Philippines, Russia, Singapore, South Korea, Spain, Sri Lanka, Taiwan, Thailand, Ukraine, Vietnam, Brazil (partially), United States (only selected products)

Key people: Lei Jun (CEO)
Lin Bin (林斌) (President)
Manu Kumar Jain (Global Vice President)

Products: Mobile phones, Smartphones, Tablet computers, Smart home devices, Laptops, Smart TV

Revenue: US$18 billion (2017)

Number of employees:15,222
Subsidiaries: Huami, Mijia, Aqara, Yeelight, Blackshark, Poco , Youpin
Website: https://www.mi.com/en/index.html
(Sumber: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Xiaomi)

dan perusahaan xiaoyi di bawah ini:
Trading name : Xiaoyi Technology co., Ltd.
Native name : 小蚁科技有限公司
Type : Private
Industry:.Consumer electronics, Computer vision
Founded: February 1, 2014;
Founder: Sean Da
Headquarters: Pudong District, Shanghai, China
Number of employees: Approximately 500[1]
Website:.yitechnology.com

(Sumber: https://en.m.wikipedia.org/wiki/YI_Technology )

Lain kan ternyata? Namun kolaborasi xiaomi dan xiaoyi di beberapa produk ternyata nyata. Butuh bukti? Atau penasaran aja? Hehehe, nih bukti nya:

1. Pada produk xiaomi yi ants china version 720p, kita bisa menggunakan produk tersebut pada dua aplikasi, yaitu yi home dan mi home.
2. Coba baca judul artikel ini: https://www.gizchina.com/2016/05/18/xiaomi-backed-yi-technology-officially-entering-european-market/
Nah, sudah paham dong, klo xiaomi dan xiaoyi beda?